Inspiration

Havtornprodukterne er meget varierede, og den store brugbarhed skyldes væsentligst næringsværdien og smagen.

Ofte er havtorn en mindre ingrediens i et produkt, men anvendes i hele skalaen op til 100 % ren havtornprodukt.

Bærrene bruges f.eks til :

Saft, rene bær, som syltede, sødede, frugt saft, grøntsagssaft, øl, hedvin, likør, snaps, is, gele, marmelade, tørrede, pulver, flager, fødevareingrediens, blomster pynt og meget mere. 

Bladene anvendes til f.eks foder og te og olien ofte til kosmetisk og medicinsk.

Fra bogen Odsherred, landskabet, lyset og livet, Geopark Odsherred har Michelin kokken Claus Henriksen et par opskrifter til dig når du har lyst til gøre noget ekstraordinært med havtornbærret.

Sjælen i råvaren er altid bragt videre når Claus tilbereder dig et måltid. 

Pluk selv nogle havtornblade, tør dem og lav noget the til kagen. Fotograf Claus Starup

Havtorn fromage

Klik herunder for at forstørre opskrift

Klik herunder for at forstørre opskrift

Lammefjordens børne-longdrink

Klik herunder for at forstørre opskrift